Silviu Deaconescu

CLUSTER CHORUS
Concert vocal simfonic de închidere a stagiunii 2012-2013

Casa de Cultură a Sindicatelor
Corala bărbătească D.G. Kiriac a Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești
Corul Pr. Ion Ionescu, dirijor pr. Ion Isăroiu
Corul Orfeu al Casei de cultură Curtea de Argeș, dirijor Alexandru Ionescu
Corul Fantasia Bascov - dirijor Valentina Iorga
Corul Şcolii Populare de Artă - dirijor Andra Bivol Costea
Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești
Dirijor
Silviu Deaconescu
Soliști
Felicia Filip - soprană
Andra Bivol-Costea - mezzosoprană
Alfredo Pascu - tenor
Mădălin Sandu - vioară
Daniela Hodojeu - soprană
Alexandru Ionescu - bas
Robert Sima - bas

În program:
Vanghelis - Conquest of Paradise
Giuseppe Verdi - La vergine degli Angeli din Forța destinului
Giuseppe Verdi - Marșul trimumfal din Aida
Gioachino Rossini - Nacqui all'affanno... Non più mesta din Cenușăreasa
Franz Lehar - Dein ist mein ganzes Hertz, arie din Țara Surâsului
Jules Massenet - Meditație din Thais
Gioachino Rossini - Cruda sorte!... din Italianca în Alger
Giuseppe Verdi - Va, pensiero - corul sclavilor din Nabucco
Josef Strauss - Polca Fără griji (Ohne Sorgen)
Johann Strauss Jr. - Bun găsit, lăcaș divin din Sânge vienez
George Bizet - Les Toreadors din Suita Carmen
George Bizet - Habanera - L'amour est un oiseau rebelle, din Carmen
Pablo Sorozabal - No puede ser, arie din La taberna del puerto
Luigi Denza - Funiculi, funicula
Giuseppe Verdi - Corul fierarilor din Trubadurul
Jacques Offenbach - Barcarolle, duet din Povestirile lui Hoffmann
Giuseppe Verdi - Libiamo ne' lieti calici din Traviata

Biografie

Silviu Deaconescu a studiat muzica la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, specializându-se în pedagogie muzicală, compoziţie şi dirijat. După finalizarea studiilor universitare în 2001, a fost profesor titular de educaţie muzicală la Şcoala nr. 88 din Bucureşti, director executiv la Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor, editor muzical la propria editură Edition Sylva din Piteşti.

Din 2007, a pus umărul şi mintea la construcţia Filarmonicii Piteşti fiind dirijor al corului academic şi consultant artistic al acestei tinere instituţii, programând şi organizând evenimente artistice, redactând programe de sală, stabilind repertorii, planificând şi pregătind muzical colegii din subordine.

Impulsionarea şi promovarea corurilor din Piteşti şi judeţul Argeş către muzica vocal-simfonică în colaborare cu orchestra Filarmonicii Piteşti este principalul proiect artistic cu eficacitate îndelungată la care lucrează Silviu Deaconescu, în 2012 şi 2013 având loc primele concerte Cluster Chorus, ediția a II-a constituind totodată și debutul său ca dirijor al orchestrei simfonice.

În 2018 a absolvit cursurile de master în Dirijat de orchestră la clasa maestrului Petru Andriesei, după o serie de examene și concerte cu orchestrele studențești ale Universității Naționale de Muzică din București, în care a dirijat nu numai lucrări clasice ca Simfonia a VIII-a de L.v.Beethoven, Simfonia nr. 1 de Schubert sau Simfonia nr. 1 și 4 de Mendelssohn, dar și lucrări contemporane ca Regengrün de S. Dobrovicescu, Violoncelles, vibrez! de G. Sollima sau Divergent de Nguyen Ngoc Tu.

În decembrie 2018, la solicitarea Filarmonicii Pitești, a dirijat complexul concert vocal-simfonic Bucuria Crăciunului, în care a colaborat cu sopranele Christina Minan și Lee Seung Hee, tenorul George Neacșu și basul Ion Grigorescu, cu concursul Orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti și al Corului Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Din 2007 până în prezent, viața și activitatea profesională și extra-profesională a lui Silviu Deaconescu a fost indisolubil legată de Filarmonica Pitești și orașul Pitești: peste 1100 de evenimente sonore pe care le-a co-organizat și peste 150 de concerte în care a fost protagonist: instrumentist, solist, maestru de cor sau dirijor al orchestrei simfonice, colaborând cu o pleiadă de muzicieni ca Valentin Gheorghiu, Alexandru Ganea, Pompeiu Hărăşteanu, Ludovic Bács, Gary Dilworth, Adrian Morar, Felicia Filip, Alfredo Pascu, Mădălin Sandu, Ștefan Schuller, Andra Bivol-Costea, Theo Wolters, Gheorghe Costin, Alexandru Iosub, Stefan Popov, Marius Hristescu ș.a.

www.sylva.ro