Orchestra

Un proiect serios, dar structurat ca un joc video, Argeș Civic Orchestra propune o abordare inedită a organizării unei formații unde și tu poți avea un cuvânt de spus și de urmat.

Ideea a apărut acum 10 ani în urma cercetării comparate a orchestrelor europene cu cele americane. Adaptată plaiurilor noastre argeșene, ArCO Civic Orchestra se dedică recrutării pre-profesioniștilor (liceeni, studenți) și amatorilor muzicieni și instruirea practică a acestora ca instrumentiști de top.

În rezumat, orchestra este ierarhizată în trei grupe mari: profesioniști și formatori activi, pre-profesioniști și pensionari, aspiranți. Fiecare grupă este de asemenea ierarhizată în trei grupe: Expert, Meșter și Ucenic.

Pe lângă artiștii activi, o pleiadă de membri din alte sfere de activitate pot contribui la bunul mers al ArCO Civic Orchestra și chiar să-i conducă destinele.

Dacă dorești să participi activ în proiectul nostru sau fie numai din curiozitate să afli mai multe, contactează-ne și te vom îndruma cu drag.

Debutul ArCO Civic a avut loc în 19 iunie 2021, cu ocazia festivităților Topoloveni – 600 de ani, fiind sprijinită de Casa de Cultură „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni.

Cel de-al doilea concert al ArCO are loc sub patronajul Consiliului Județean Argeș, astfel încât celebrarea centenarului Sinagogii din Pitești să beneficieze de fastul cuvenit.