Trei Tenori Argeseni

‼️ Recolta ciorchinelor muzicale la Sinagoga Pitești
Vineri, 6 octombrie 2023, ora 19h, recitalul celor TREI TENORI ARGEȘENI ‼️

Celebre romanțe, faimoase arii de operă și îndrăgite canțonete vă vor face inimile să vibreze în interpretarea unui formidabil trio de tenori Marian Coman, Sorin Nitu și Dan Luțescu, alături de invitații lor speciali: mezzo-soprana Andra Bivol Costea, soprana Daniela Hodojeu și baritonul Marius Bălan!

Rezervările sunt valabile până în data de 6 octombrie 2023, ora 18h30.
Programul de vizitare al Sinagogii Pitești este următorul.
Marți, 3 octombrie 2023, orele 15h-18h
Miercuri, 4 octombrie 2023, orele 15h-18h
Joi, 5 octombrie 2023, orele 15h – 18h
Vineri, ziua concertului, 6 octombrie, orele 10h – 19h.

În cadrul evenimentului veți avea plăcerea să auziți lucrări de diferite stiluri ce fac parte din repertoriul internațional și național cum ar fi: arii din opere celebre de Giacomo Puccini („Nessun Dorma”, „E lucevan le stelle”), canțonete celebre („O sole Mio”, „Torna Suriento”, „Dicintencello Vuie”), romanțe din repertoriul național („Nu se poate”, „Car frumos cu patru boi”) și multe altele.

Marian COMAN

De profesie inginer în electrotehnică la Renault de 11 ani, Marian Coman este în același timp un mare pasionat de muzica clasică, acesta studiind deja de trei ani canto clasic in particular și anul acesta a câștigat un premiu I și trei premii II la patru competiții de muzică la categoria canto clasic în America și Romania.
Marian Coman este tenor în Corala D.G. Kiriac.

Dan LUȚESCU

Dan Luțescu este ca formație jurist, fiind, printre altele, avocat, lector universitar și secretar general, dar, în timpul liber, solist vocal al trupei de rock Crawlers și un mare pasionat de muzica bună, indiferent de gen. Deține o diplomă de canto clasic, activând de mulți ani ca tenor în cadrul coralelor Ars Nova și D.G. Kiriac, cu care a primit numeroase distincții în plan național și internațional.

Sorin NIȚU

Studii de baza in cadrul Facultății de Pedagogie Muzicală a Universității Pitești (la clasa canto clasic a doamnei profesoare, soprana Camelia Clavac), piteșteanul Sorin Nițu a urmat și cursuri de masterclass la Opera Națională București sub îndrumarea tenorului Lucian Corchiș. De asemenea, a studiat canto cu sopranele Monica Scurtu, Veronica Anușca, mezzosoprana Andra Bivol Costea și basul Ion Grigorescu. A studiat teoria muzicală cu prof.dr. Paul Baidan și cu Marius Leau, violonist și membru al orchestrei Teatrului Național de Operetă și muzical Ion Dacian din București.
A studiat și pianul cu prof. Magdalena Ioan, iar în perioada 2017-2018 a studiat pian la cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești, clasa prof. Mariana Grigore. A sustinut, in calitate de colaborator la Filarmonica Pitesti, in data de 18 noiembrie 2022, un recital cameral de cantonete din repertoriul italian. Este licențiat in limbi străine, profesor (fondator, in anul 2001, al Catedrei de Limba si Literatura Italiană la Colegiul I.C. Brătianu) si traducător autorizat.

Andra Bivol-Costea

Mezzosoprana Andra Bivol-Costea a absolvit Universitatea Națională de Muzică București și Conservatorul Superior din Paris (masteratul). Laureată a multor concursuri naționale și internaționale, a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate. În România, a încântat publicul la Opera Română, Ateneul Român, filarmonicile din Pitești, Craiova, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Craiova, Bacău, iar în străinătate în Franța, Italia, Belgia, Turcia, Germania, Elveția, Grecia. Publicul a aplaudat-o, în decembrie 2018, în concertul vocal-simfonic „O istorie simfonică a muzicii ușoare românești”, dar și în anii anteriori, când a fost artist liric al Filarmonicii Pitești. În prezent este profesor de canto la Liceul de Artă Dinu Lipatti din Pitești.

Daniela HODOJEU

Daniela Hodojeu -soprană- este solista Coralei DG Kiriac Pitești din 2004. De formație inginer de Mecanică fină și profesor. Este absolventă a Școlii Populare de Arte – canto clasic si are o bogată activitate artistică pe scenele naționale și internaționale încă din anul 1992.

Marius Bălan

Solist, din 2006, al Teatrului Alexandru Davila din Pitesti, Marius Bălan este absolvent al Universității Naționale de Muzică, la clasa maestrului Ionel Voineag. Colaborator al Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, a jucat și a cântat în unicul musical românesc Zaraza (regia Răzvan Mazilu), unde l-a întruchipat pe argeșeanul Zavaidoc.
Fost profesor la Școala Populară de Arte Pitești, Marius Bălan a modelat mulți tineri talentați care acum îi calcă pe urme. Alături Nico, de-a lungul timpului, atât pe scenă, cât și în emisiuni de televiziune, a lansat patru piese dedicate sărbătorilor de iarnă.
Marius Bălan este laureat al Festivalului Național de Romanțe Crizantema de Aur, festival de tradiție, care se desfășoară, de 56 de ani, la Târgoviște.