Costinel Mirea


Constantin Costinel Mirea s-a născut într-o familie de muzicieni, tatăl fiind contrabasist, iar bunicul, celebrul violonist şi dirijor Constantin Mirea.

Este absolvent al Liceului de Muzică George Enescu din Bucureşti, la clasa profesoarei Alina Ghiugan, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia interpretare vioară, la clasa prof. Florin Croitoru. Sub îndrumarea lui Mircea Tiberian a finalizat studiile de master jazz.

În 2003, a câștigat bursa de studii la Universitatea de Muzică din Louisiana, SUA, și a participat, de-a lungul timpului, la numeroase cursuri de măiestrie, printre care Academia de Muzică Samuel Rubin din Tel Aviv, Israel, sau Dr. Hoch’s Konservatorium – Musikakademie din Frankfurt, Germania.

În 2013, Constantin Mirea a fost invitat să susţină un recital, la Sala Palatului, în deschiderea concertului Count Basie Orchestra. A câştigat, individual, numeroase premii, cele mai importante fiind cele de la Sibiu, Brăila, Târgu-Mureş, dar şi cu formaţia – Constantin Mirea Quartet. De asemenea, a fost laureat al Festivalului Internaţional Maghiar şi a primit şi premiul pentru cea mai bună compoziţie la Festivalul Internaţional de Jazz de la Târgu-Mureş.

A concertat în Ungaria, Cehia, Polonia, Germania, Italia, Elveția, Franța, Belgia, Olanda, Danemarca, Cipru, Israel, China.

În perioada 2017-2019 a fost solist şi prim-violonist al Operei Comice din Bucureşti.