Concert vocal simfonic
miercuri, 15 mai 2024 – ora 19h
Casa Tineretului Brăila
Orchestra simfonică a Filarmonicii Lyra – George Cavadia, Brăila
Nai / Gina Sandu
Bas / Răzvan Georgescu
Dirijor / Silviu Deaconescu
În program, lucrări celebre din creația compozitorilor Bach, Mendelssohn, Fauré, Mascagni, Ch.Chaplin ș.a.
Bilete: Agenția Filarmonicii LYRA din strada Ana Aslan nr. 29
Bilete online: BLT.ro
Creația lui Johann Sebastian Bach are profunzimi abisale, induce o stare de reflecție, de sondare în intimitate pe care nimeni nu o poate dobândi altfel. În același timp, ființa noastră este hrănită cu sunete construite matematic, perfect ordonate după niște reguli precise dar mereu împinse către limite neașteptate. Toată muzica de azi, indiferent de gen, e construită după regulile de compoziție definite de muzica lui Bach. Dar nimeni, niciodată nu a reușit să construiască ceva atât de magnific, de rațional, de tandru, de introspectiv și de frumos. Pentru că, până la urmă, ascultătorul unui concert de Bach rămâne cu frumusețea neasemuită a unei muzici care te poate schimba:
J.S.Bach/G. Mahler – Suită din lucrări orchestrale de J.S.Bach
(Rondo, Badinerie, Aria ‘pe coarda sol’, Gavotă)
J.S. Bach – Aria Mache dich, mein Herze, rein din Oratoriul Patimile după Matei
Johann Sebastian Bach – Cantata Ich habe genug, BWV 82
[ traducere text ]
Solist al Filarmonicii George Enescu București și solist invitat în majoritatea scenelor de operă și concert, bas-baritonul Răzvan Georgescu, este o prezență constantă pe scenele din țară și străinatate. A absolvit Conservatorul din San Francisco, California, in anul 2004 și studiile doctorale la Universitatea Națională de Muzică din București. Are de asemenea studii superioare în regie de teatru și scenaristică de film, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala și Cinematografică. In paralel, Razvan Georgescu este regizor muzical, căntăreț, actor și traducător pentru dublajele în limba româna ale filmelor de desene animate produse de principalele case americane de productie: Walt Disney, Universal, Dream Works, Paramount, Pixar etc.
Gina Sandu este absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală, specializarea Nai, a Universității Naționale de Muzică din București, promoția 2006 și Doctor în muzică din 2013 cu teza Transcripții pentru nai din muzica Barocului, la UNMB. A debutat la 13 ani pe scena Operei din Brașov alături de orchestra „Crai nou” și a susținut concerte la Sala Palatului, Ateneu, Opera Națională Română, Parlamentul României alături de Orchestra Națională de Folclor și turnee, începând cu anul 1995, în Olanda, Anglia, Spania, Turcia, Germania, Franța, SUA, Israel, Austria, Republica Moldova, Belgia.
Gabriel Fauré – Pavană în fa diez minor
Franz Schubert/ M. Sandu – Ave Maria
Eugen Doga – Vals Gramofon
Gheorghe Zamfir/ M.Sandu – Dansul pădurii
Mădălin Sandu – Suită din Ardeal
Johann Pachelbel – Canon în Re major
Charlie Chaplin/ M. Sandu – This is My Song (Acesta-i cântecul meu)
Gheorghe Zamfir/ M. Sandu – Doina speranței
Pietro Mascagni – Intermezzo din opera Cavaleria rusticană
James Last/ M. Sandu – Lonely Shepherd (Păstorul singuratic)